Identifisering

Hva gjør man videre?

Din eksisterende arbeidsstokk er full av skjulte talenter. Vi kan hjelpe dere med å finne de fremtidige stjernene.

For å utvikle og beholde deres talenter, er det viktig å vite hvordan man oppdager og får fram det iboende potensialet hos medarbeiderne. Det første steget er å spesifisere hva potensial faktisk betyr i deres organisasjon.

Våre eksperter kan samarbeide med dere for å identifisere dette i konteksten av deres organisasjon. Når dere vet hva dere trenger, så har vi en rekke talenthåndteringsverktøy og -tjenester som hjelper dere med talentidentifisering som passer deres visjon.

Erfaring tilsier at effektiv talentutvikling og -bevaring vil føre til en mer energisk og engasjert arbeidskraft.

Å identifisere personer som kan bygge på kompetansene sine og som har en rask progresjon inn i nye roller, gir mening i en forretningssammenheng. Det er tross alt de som vil drive organisasjonen deres i fremtiden.

Talentidentifisering i praksis

Talentevalueringer identifiserer de med høyt potensiale, og tilbakemeldinger gir kandidaten den praktiske informasjonen som trengs for å få en god start på karrieren.

En fullendt løsning for ArcelorMittal for å identifisere og utvikle de med høyt potensiale på tvers av virksomheten på en rekke kontinenter.

En fullstendig integrert løsning for talenthåndtering for Carrefour France med skreddersydde trenings- og utviklingsplaner.

Forbedret evne til å holde på de med høyt potensiale, og en mer robust plan for etterfølgere.

Deltagere over hele verden rapporter om positive erfaringer og at de har satt pris på innsikten de har fått.

 

Ta kontakt

 

Hold deg oppdatert