Ekspertråd: Hvordan forbedere deg på assessment sentre

Ekspertråd: Hvordan forbedere deg på assessment sentre

07.11.2016 By Jodie.Emery

Hvis du aldri har vært igjennom et før, kan det å delta på et assessment senter være skummelt. For å ha kommet så langt som dette har du allerede blitt valgt ut som én av potensielt hundrevis av andre kandidater, så den potensielle arbeidsgiveren må mene at du kan passe godt. Invitasjonen til assessment senteret er din sjanse til å bevise dette.

Hva er et assessment senter? 

Assessment sentre er en måte for arbeidsgiver å få et fullstendig bilde av kandidaten. Ved å benytte seg av flere forskjelligte øvelser og aktiviteter kan vurderere evaluere evnene, trekkene og kompetansene som er viktige for en rolle på flere forskjellig måter,og gir deltagere mange forskjellige muligheter til å demonstrere hva som er deres styrker. For å unngå bias blir deltagere vanligvis vurdert av mer enn én person, og skårene deres blir moderert av et panel på slutten av dagen.

Det er mange forskjellige øvelser som kan bli brukt, disse kan være generiske eller skreddersydde for å reflektere hvordan det er å jobbe hos den aktuelle bedriften. Ditt assessment senter kan inkludere: 

Dette høres kanskje skremmende ut, men med de rette forberedelsene kan du komme til assessment senteret full av selvtillit og klar for å lykkes. Her er våre beste tips for å hjelpe deg med å forberede deg.

Vær sikker på at du vet hva du kan forvente deg

De fleste arbeidsgivere vil sende deg alle detaljene om hva som skal skje på assessment senteret ditt. Hvis de ikke gjør dette, sørg for at du spør om det på forhånd. Da får du muligheten til å undersøke de forskjellige øvelsene du skal ta del i, og lete etter muligheter for å øve deg på disse. Det er forskellige websider hvor kandidater kan øve på tester, eller du kan eventuelt få en venn til å hjelpe deg. 

Gjør grundig forarbeid

Den sikreste måten å gjøre et dårlig inntrykk er å dukke opp uten noe kunnskap om organisasjonen eller hva de gjør. Du trenger ikke å vite alt om dem, men du bør bruke litt tid på å gå igjennom websiden deres for å lære om målene og verdiene deres. Det er også nyttig å ha en del kunnskap om sektoren de jobber innenfor, for eksempel ved å lese seg litt opp på de siste utviklingene innenfor industrien deres. 

Forstå hva det er som blir vurdert

Vurderere vil mest sannsynlig  vurdere deg opp mot en liste med kompetanser som blir sett på som viktige for rollen. Avhengig av hvilken organisasjon det er kan disse bli delt med deg før Assessment senteret. Hvis ikke kan du alltids spørre arbeidsgiver eller rekrutteringskonsulenten om de kan gi de til deg. Disse vil hjelpe deg med forberedelsene dine, siden du kan fokusere på områder du vet at de kommer til å vurdere. 

Vær forberedt på å snakke om CV'en din

Du kan bli stilt spørsmål basert på CV'en din. Det er mulig at du har sendt inn denne for ganske lenge siden, så vær sikker på at du er kjent med det som du skrev og at du er klar til å gi trygge svar på potensielle spørsmål. 

Ha gode eksempler tilgjengelig

Å si at du er flink til noe er enkelt, men hvis du ønsker å ha gjennomslagskraft må du vise erfaringen din med konkrete eksempler. En god intervjuer vil stille spørsmål som 'Fortell meg om en gang hvor du...' og da trenger du å komme med eksempler fra virkeligheten. Hvis du har statistikk (f.eks. ROI eller prosentvise forbedringer) som kan hjelpe deg med å vise dette er det enda bedre.  

Prioriter og vær strukturert

På selve dagen vil du ha begrenset med tid til hver oppgave, så sørg for at du har en strukturert tilnærming og at du ikke går tom for tid. Det kan virke åpenbart, men ikke glem å lese instruksjonene nøye før du begynner. Ofte vil du også måtte lese bakgrunnsmateriale for oppgaven. Sørg for at du gir deg selv en tidsbegrensning til denne delen så du har tilstrekkelig med tid igjen til å sette sammen en god besvarelse. Og viktigst av alt, dersom du ikke forstår noe, spør vurdererene. 

Forbli positiv  

Det vil være mange forskjellige øvelser som evaluerer forskjellige områder mer enn en gang. Hvis det føles som om du ikke gjorde en særlig god figur i en bestemt aktivitet, ikke vær for streng med deg selv, sannsynligvis vil du få muligheten til å rette på dette senere. 

Gjør det enkelt

Når du tar del i øvelser er det usannsynlig at du vil trenge å imponere vurdererene med masse teknisk kunnskap. De vil ofte være ute etter å vurdere atferden din, og ikke kunnskapen din rundt et bestemt tema. Av denne grunn er det viktig å få innholdet til å være relativt enkelt, og heller fokusere på hvordan du takler situasjonen. 

Vær deg selv

Ikke forsøk å oppfør deg sånn som du tror arbeidsgiver vil at du skal oppføre deg, dette er ikke bærekraftig i lengden, og vil sannsynligvis gjøre deg mer stresset. Du vil kunne konsentrere deg bedre om oppgaver hvis du slapper av og er deg selv. Du vil få fremstilt deg selv på en mer genuin måte, og du vil ikke risikere å bli ansatt til en jobb som ikke passer deg. Dette er spesielt viktig når det kommer til å besvare personlighetsspørreskjema.

Etterpå: Å lære fra dine erfaringer

De fleste vurderere vil gi deg tilbakemeldinger. Hvis de ikke gjør det er det helt greit å be om det. Denne insikten vil være svært verdifull for deg; hvis du ikke har suksess vil det hjelpe deg til å gjøre det bedre neste gang, og hvis du har suksess vil det hjelpe deg med å starte å forberede deg på den nye rollen din. 

En annen måte å reflektere rundt Assessment sentre er å skrive notater om hva det var du gjorde, om hva som gikk bra og hvor du kan forberede deg mer i fremtiden. Dette vil hjelpe deg med å benytte seg av erfaringen din til å forberede deg selv bedre neste gang.

Hvis du bruker tid til å forberede deg selv grundig, bør du ha muligheten til å gjøre det bra i assessment senteret. Til slutt, og kanskje viktigst av alt, sørg for at du har sovet nok og er i god form på selve dagen, slik at du kan få vist alt du kan. 

Hvis du er en arbeidsgiver som er ute etter å bruke en beste praksis assessment senter tilnærming, ta kontakt ved hjelp av skjemaet under, eller send en e-post til norge@cubiks.com.