Meld deg på

 

Huk av i denne boksen hvis du ønsker å motta nyheter angående våre løsninger og eventer. Du kan når som helst melde deg av ved å trykke på Avregisteringslinken i hvilken som helst Cubiks e-post

Vennligst les personvernserklæringen vår.

Hva er HR analyse og hvordan kan din organisasjon få utbytte av det?

09.02.2018

5. april 2018 arrangerer Cubiks frokostseminar om 'People Analytics' i Trondheim og hva man kan oppnå ved å bruke HR analyser i en organisasjon. Vi får besøk av Cubiks’ People Analytics ekspert, Jouko van Aggelen, som vil demystifisere begrepet, si litt om hvilke muligheter som ligger i People Analytics og hvorfor dette er fremtiden innen HR. Ulike best practise caser vil bli presentert.

 

People Analytics i korte trekk

Big Data har et stort potensiale for arbeidsgivere med de enorme mengdene av informasjon om arbeidskraft som er tilgjengelig i de fleste organisasjoner i dag. Utfordringen ligger i å vite hvordan man skal bruke denne informasjonen om menneskene i din virksomhet. People Analytics handler om å analysere data om de ansatte i relasjon til forretningsmål, å skape innsikt, legge til rette for datadrevne avgjørelser rundt ansatte og utvikle talenter. Målet er verdiskapning, både for enkeltpersoner og for organisasjonen.

 

Jouko van Aggelen - Head of People Analytics, Cubiks

Jouko er en stor Big Data entusiast og han er lidenskapelig opptatt av å koble mennesker og data sammen for å skape en handlekraftig innsikt på trender, muligheter og utfordringer knyttet til HR. Han mener at People Analytics handler om mye mer enn algoritmer og han ønsker å hjelpe HR til å forstå de unike historiene som Big Data analytics forteller om hver enkelt organisasjon.

Jouko har en PhD i organisasjonspsykologi og han har nærmere 20 års erfaring med å levere assessment- og utviklingssentre internasjonalt.

 

Merk: Seminaret holdes på engelsk
 
Når: 5. april 2018, kl. 08.00 - 10.00
Hvor: Uninett, Abels gate 5, Teknobyen, Trondheim
 
Seminaret er gratis- vi håper å se deg der!

 

Hva er HR analyse og hvordan kan din organisasjon få utbytte av det?